Social Media is ‘Samen werken’


Onlangs vroeg de Universiteit van Namen me om een Keynote te verzorgen op de 19de  Association Internationale de Management Stratégique (AIMS) conferentie in het Groothertogdom Luxemburg.

Mijn Keynote ‘Embedding Social Media in Day-to-Day Business‘ duidde niet alleen de plaats die Social Media heeft ingenomen binnen Marketing en Communicatie.  Social Media blijk ook een ideale manier te zijn om binnen het bedrijf op een efficientere manier met elkaar samen te werken.

“Social Media is de verzameling van online technologie en praktijken die mensen gebruiken om content, opinies, inzichten, ervaringen , perspectiven en media met elkaar te delen.”

Social Media is het aangaan van een een online conversatie met je klanten, partners, prospects, etc…  Eingelijk kan je als bedrijf niets anders besluiten dan dat Social Media voornamelijk draait om Marketing en Communicatie.   De voorbeelden van marketingcampagnes via Social Media zijn ondertussen legio.  Kijk naar de ‘Ford Fiesta‘-campagne of zoek het debacle van Dell maar eens op.

Het sleutelwoord in de definitie is echter het woord ‘delen‘.  Is dat niet wat je binnen een bedrijf doet?  Content, inzichten, ervaringen online met elkaar ‘delen‘.

Iedereen deelt nu al fotos, muziekjes, film en documenten met elkaar zonder dat er nog een mail bij aan te pas komt.  Waarom doen we dat binnen de muren van het bedrijf dan nog wel ?

Social Media zijn een schoolvoorbeeld hoe je efficient met elkaar kan samenwerken.

Waarom mail je nog spreadsheets en presentaties naar mekaar, vloekend dat de andere weer tegen zijn maillimiet zit aan te hikken ?

Waarom breek je je hoofd erover hoe je een zwaar bestand bij een collega krijgt zonder beroep te doen op een externe (en dus potentieel onveilige) ftp-server ?

Eigenlijk werken we met z’n allen al met de communicatiemiddelen van de toekomst.  Geeft het alleen nog wat tijd om door te dringen in de bedrijven.

Deze post verscheen eerder al op ‘The Infoboom – Fueling IT voices

Advertisements
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: